Необичен турист изгубен во „асфалтната џунгла“ | Панорама | DW | 25.03.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Необичен турист изгубен во „асфалтната џунгла“

Див азиски слон кој се одвоил од своето стадо го „посети“ градот Менга во провинцијата Јунан, во југозападна Кина.

Видео-снимките на кинеската телевизија, го прикажуваат огромното животно кое изгледа изгубено додека ги „истражува“ градските улици. Неочекуваниот гостин, меѓутоа, не предизвикал никакви проблеми и неговата градска „екскурзија“ завршила по неколку часови. Властите во Менга цело времевнимателно ги набљудувале движењата на слонот,  за конечно да го одведат на сигурно. Азиските слонови, заштитен вид во Кина, се најголемите копнени животни во Азија.

Повеќе во следниов видео-прилог: 

Гледај видео 00:25

Див слон на неочекувана „екскурзија“ во кинески град

Поврзана содржина

Реклама