Неколку совети за аплицирање за работа во Германија | Економија | DW | 05.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Економија

Неколку совети за аплицирање за работа во Германија

Во Германија, апликантите често пати грешат за исти работи. Еве неколку совети како да го направите следниот чекор во процесот на вработување. Многу нешта звучат очигледно, но не ги потценувајте!

Деталите можат да бидат решавачки! Размислувајте за тоа кога се подготвувате за аплицирање за работно место во Германија. Свесно или несвесно, многу апликанти често ги прават истите грешки.
Во Германија со години веќе има недостаток на високо-квалификуван кадар, но генерално, се бараат работници од сите профили. Помош во пронаоѓање на работното место ви нуди и интернет-платформата 'Make it in Germany'. 
Доколку сте заинтересирани за работа во Германија, Ви нудиме неколку совети како да аплицирате и како да ги подготвите Вашите документи. 
Запознајте се со целиот процес во нашата галерија со фотографии: 

DW.COM