Незадоволство од новиот парафиран договор - Дорис Пак за ДВ | Вести | DW | 13.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Незадоволство од новиот парафиран договор - Дорис Пак за ДВ

Германската евро парламентрака Дорис Пак во интервју за Дојче Веле изрази незадоволство од новиот парафиран договор за олеснување на визниот режим меѓу Европската унија и земјите од Балакнот. Ова е прв чекор, што секако е за поздравување но ние ќе продолжиме да работиме за да се сфати оти криминалците и онака ќе влезат во ЕУ, а добрите луѓе неможат и токму за нив е потребно олеснувањето, вели Дорис Пак, која бара цалосна либерализација на визиот режим.

Македонија вчера во Брисел го парафираше договорот за олеснување на визниот режим со ЕУ. Денеска во Загреб документ за олеснување на визниот режим ЕУ потпиша и со Албанија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.