Недостигот на пари го разјадува рускиот здравствен систем | Старт | DW | 16.12.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Недостигот на пари го разјадува рускиот здравствен систем

Пред неколку години илјадници Руси излегуваа на анти-владини протести. Сега тоа е незамисливо. Имено, со кризите на Крим и во Донбас се зголеми поддршката на Русите за претседателот Путин. Но, колку анексијата на Крим е популарна, толку е и скапа, а поради тензиите со Западот растат и издатоците за војската. Тоа пак значи кратења на други места, ама и враќање на протестите на руските улици.

Гледај видео 05:15
Now live
05:15 минути