Негувател: шанса да се остане во Германија | Старт | DW | 26.10.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Негувател: шанса да се остане во Германија

Оној кој од Западен Балкан доаѓа во Германија, во моментов има слаби шанси да остане во Германија. На сите кои избегале од бесперспективноста им се заканува протерување. Но има поединечни можности за живот во Германија. Така еден пилот проект на протестантската црква во Германија на Косовари им нуди тригодишна обука за негуватели- со перспектива да останат подолго.

Гледај видео 03:26
Now live
03:26 минути