Неврзаните и нивните деца | Теми | DW | 13.10.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Неврзаните и нивните деца

Пред 60 години е основано Движењето на неврзаните. Основачката конференција во Белград означи почеток на интензивна соработка и размена на тогашна Југославија со многу африкански земји. Млади од Африка на пример радо доаѓаа да студираат во Белград. А некои во тој град ја нашле и својата среќа. Нивните потомци и натаму ги негуваат идеите на антиимперијализамот.

Гледај видео 03:37

Прочитај го и ова