Невработеноста во Германија и натаму опаѓа | Вести | DW | 30.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Невработеноста во Германија и натаму опаѓа

*

Бројот на невработени во Германија, веројатно е намален под границата од 3,5 милиони, што е првпат по цели 12 години. Според проценките на експертите, во октомври биле регистрирани околу 100 илјади невработени помалку во споредба со претходниот месец. Официјалниот број на невработени треба да биде објавен од страна на Сојузниот уред за труд, во текот на денот.