„Невидливите“ сограѓани на Естонија | Старт | DW | 28.11.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

„Невидливите“ сограѓани на Естонија

Една година по почетокот на протестите на киевскиот Мајдан, и многу други земји во Европа, како на пример Естонија, стравуваат од здивот на големата руска мечка. Една од причините се крие кај нејзините „невидливи“ сограѓани - апатриди од руско потекло.

Гледај видео 05:28
Now live
05:28 минути