На Фолксваген му се закануваат милијарди долари казни | Старт | DW | 05.01.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

На Фолксваген му се закануваат милијарди долари казни

Американското министерство за правда и официјално подигна цивилна тужба против Фолксваген поради манипулациите со вредностите на издувен гас. Автомобилскиот производител може да се соочи со казни до 90 милијарди долари.

Гледај видео 01:16
Now live
01:16 минути