Најубавите замоци во Германија | Сите содржини | DW | 14.08.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Најубавите замоци во Германија

Пред крајот на средновековието благородониците почнаа да градат замоци за живеење, односно пред сѐ да ја демонстрираат својата моќ. Денес замоците се знаменитост. Ви ги претставуваме десетте најубави замоци.

Прочитај го и ова