Најубавите германски замоци | Сите содржини | DW | 02.05.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Најубавите германски замоци

Во Средниот век на просторот на германското говорно подрачје биле изградени околу 20 илјади тврдини. Повеќето низ годините биле уништени или пропаднале, оние кои останале се реновирани и денес се омилени места за излет.