Најстари куќи во Европа | Старт | DW | 21.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Најстари куќи во Европа

Даноците на имот и на недвижности во Швајцарија се на рекордно ниско ниво. Затоа има многу заинтересирани за градба во таа земја. Но на Циришкото Езеро не е лесно да се стигне до земјиште за градба, затоа што има малку празни плацови. Сега градежните барони посегаат по места кои се добиваат со уривање стари објекти, кои одамна требало да бидат заштитени со закон. Тоа предизвикува протести.

Гледај видео 04:28
Now live
04:28 минути