Најстарата социјална населба во светот | Старт | DW | 21.07.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Најстарата социјална населба во светот

88 центи годишно и три молитви на ден. Тоа е киријата која ја плаќаат сиромашните потстанари за една куќа во населбата Фугерај во Аугсбург. Основана од Јакоб Фугер во 1521, Фугерај во меѓувреме e и туристичка атракција.

Гледај видео 03:13
Now live
03:13 минути