Најопасната депонија во С. Македонија | Сите содржини | DW | 25.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Северна Македонија

Најопасната депонија во С. Македонија

Најопасната депонија во С. Македонија

Линданот е супстанција која е забранета во голем дел од светот. Во Скопје има депонија со линдан, која, според токсичноста, е рангирана како најопасна во земјата. Линданот секојдневно ја загадува почвата. Има ли надеж за негово отстранување? 

Прочитај го и ова