Најбрзите возови во светот | Сите содржини | DW | 23.04.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Најбрзите возови во светот

Јапонскиот магнетен воз Маглев за првпат ја проби границата од 600 километри на час - за нов светски рекорд! ДВ ви претставува преглед на најбрзите возови на светот и нивните, сега надминати, претходници.

Прочитај го и ова