Наштимана новогодишна реалност со најубавиот Дедо Мраз | Теми | DW | 01.01.2022
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Наштимана новогодишна реалност со најубавиот Дедо Мраз

Кире Ристески повеќе од 50 години ги одржува концертните клавири. Пред 50 години, по музичката академија во Скопје, оди во Виена, во Безендорфер го учи занаетот. Денес е повлечен како Дедо Мраз, а работата им ја остава на синовите Бојан и Даниел. Оваа штимерска тројка имале работа со врвни пијанистички имиња, но ексклузивноста ја имаат за Симон Трпчески, со кого минале стотици концерти и сали.

Гледај видео 06:24