Национални паркови - последни прибежишта на биодиверзитетот | Теми | DW | 09.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Национални паркови - последни прибежишта на биодиверзитетот

Македонија има само три национални паркови. И помали држави имаат поголем процент на територија под заштита. Сите три национални парка во Македонија делат различни системи на организација, различни буџети и проблеми. Националните паркови се потребни како последни прибежишта на многу растителни и животински видови чиј опстанок е загрозен во останатите деградирани области. #ДобредојдовтеДома #Дома

Гледај видео 17:14