НАТО-Македонија | Вести | DW | 09.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

НАТО-Македонија

*

Парламентарното собрание на НАТО денеска треба да ја усвои предлог резолуцијата на комитетот за одбрана и безбедност со која се повикува Македонија, Албанија и Хрватска, на самитот на Алијансата во Букурешт во април 2008 да добијат покана за членство. Во резолуцијата се повикуваат земјите членки на Алијансата да ги поканат на почеток на преговори земјите кандидати кои се подготвени за членство и чиј пристап е во насока на јакнење на стабилноста и безбедноста на евроатлантскиот регион. На Парламентарното собрание треба да биде присутен и генералниот секретар на НАТО Јаап де Хоп Шефер.