НАТО Генералот Хено во Скопје | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

НАТО Генералот Хено во Скопје

*

Учеството на Македонија во операцииите на НАТО и трансформацијата на македонската армија се темите на кои во Скопје разговара и претседавачот на воениот комитет на НАТО, генерал Реј Хено со началникот на Генералштабот на АРМ генерал потполковник Мирослав Стојановски и македонскиот министер за одбрана Лазар Еленовски. За време на дводневната посета Хено треба да биде примен и од од претседателот на Македонија Бранко Црвенковски и премиерот Никола Груевски.