Насилство во Дарфур | Вести | DW | 01.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Насилство во Дарфур

Насилството во суданската провинција Дарфур не престанува и покрај сите меѓународни апели. Во напад западно од градот Нџала, за кој одговорноста им се префрлува на исламски јавачки милиции, биле убиени повеќе од 40 луѓе. ОН се убедени дека милициите дејствуваат по налог на суданската влада за да го разбијат востанието на локални бунтовнички групи во Дарфур.