Наместо да гасне пожари, лови змии | Панорама | DW | 27.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Наместо да гасне пожари, лови змии

Дали ви е можеби ова познато: наместо да го работите она за што сте вработени, извршувате сосема други задачи? Токму тоа им се случува на некои пожарникари во Бангкок.

Пунјо Пукпинјо е пожарникар, но неговото секојдневие најчесто изгледа поинаку. Тој фаќа по околу 800 змии годишно. Минатата година пожарникарите во градот добиле 37.000 дојави. Змиите живеат во канализација и во градините и тоалетите бараат храна. Повеќето не се отровни, но тоа не значи и дека не се опасни.

Пунјо Пукпинјо има талент. Како се справува со питон од 20 килограми и уште по некоја змија во Бангкок, погледнете во видеото:

Гледај видео 02:01

Наместо да гасне пожари, лови змии

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама