Наезда на милијарди скакулци во источна Африка | Теми | DW | 11.02.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Наезда на милијарди скакулци во источна Африка

Дури и релативно мали роеви од инсектите можат дневно да изедат храна за 35 илјади луѓе. А во Уганда, Етиопија и Соламија во моментов ги има милијарди. Ова е најголема наезда на скакулци во регионот во последните 70 години. А веројатна причина се климатските промени....

Гледај видео 01:18