Награда за Фридлендер | Вести | DW | 14.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Награда за Фридлендер

*

На израелскиот историчар Сол Фридлендер денеска до Франкфурт на Мајна ќе му биде врачена мировната награда на германските книжари. Наградата е дотирана со 25 илјади евра. 75-годишниот Фридлендер, кој живее во САД, го сметаат за еден од најзначајните истражувачи на холокаустот.