Мушараф би сакал да поднесе заклетва како цивилен претседател | Вести | DW | 17.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Мушараф би сакал да поднесе заклетва како цивилен претседател

*

Пакистанскиот претседател Первез Мушараф очигледно е подготвен, да се откаже од функцијата шеф на армијата. Генералниот секретар на владејачката Муслиманска лига во Пакистан, Мушахид Хусеин Сајед рече дека по можен реизбор во наредниот месец, Мушараф би сакал да поднесе заклетва како цивилен претседател. Двојната улога на Мушарав беше

критикувана во земјата и странство. Мандатот на претседателот завршува на 15 ноември.