Мрвти при престрелка во Пакистан | Вести | DW | 07.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Мрвти при престрелка во Пакистан

При судирите меѓу Шиитите и Сунитите во Пакистан, според официјални податоци убиени се десет луѓе, а повеќе од 80 повредени. Насилството избувна поради истрели на непознати сторители врз Шиитите во близина на џамија во Парахинар на северо - запад на земјата, по што дојде до престретлки меѓу религиозните групи. Власите воведоа забрана за излез.