Моркови од воздух - помош за кенгурите во Австралија | Сите содржини | DW | 14.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Моркови од воздух - помош за кенгурите во Австралија

За да ги обезбедат егзистенцијално загрозените планински кенгури, помагачите во Австралија фрлаат моркови и слатки компири со хеликоптери од воздух. Поради шумските пожари, дивите животни не можат да најдат доволно храна. Експертите сметаат дека во огнот настрадале преку една милијарда цицачи, рептили и птици.

Гледај видео 00:54