Моркови од воздух - помош за кенгурите во Австралија | Панорама | DW | 14.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Моркови од воздух - помош за кенгурите во Австралија

Во пожарите во Австралија страдаат луѓето, но и животните. Властите во државата Нов Јужен Велс, една од најпогодените, решија да им помогнат на гладните животни со дотур на храна од воздух.

За да ги обезбедат егзистенцијално загрозените планински кенгури, помагачите во Австралија фрлаат моркови и слатки компири со хеликоптери од воздух. Поради шумските пожари, дивите животни не можат да најдат доволно храна. Експертите сметаат дека во огнот настрадале преку една милијарда цицачи, рептили и птици. 

Гледај видео 00:54

Моркови од воздух - помош за кенгурите во Австралија

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама