Морето им се заканува на британски градови | Сите содржини | DW | 13.08.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Морето им се заканува на британски градови

„Тешко е да се помисли дека сето ова ќе го снема“, вели Мајк за своето родно место Фербурн. Повеќе населени места во Велс се жртви на промената на климата, ним им се заканува опасност да бидат поплавени поради растечкото ниво на морињата.

Гледај видео 01:42