Моктада ал Садр се повлекува од ирачката влада | Вести | DW | 16.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Моктада ал Садр се повлекува од ирачката влада

*

Политичкото движење лојално на радикалниот свештеник Моктада Ал Садр се повлече од владејачката алијанса на ирачкиот премиер Мури ал Малики. Потегот следува по слабеењето на владата која не успеа во политиката на помирување помеѓу шиитите и сунитите.