Можно е да се спречи радикална промена на климата | Вести | DW | 16.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Можно е да се спречи радикална промена на климата

Во третиот дел на извештајот на ОН за глобалното затоплување се истакнува дека е возможно да биде спречена радикална промена на климата . Според информации на германскиот весник Билд во документот што треба да биде објавен во Бангкок на почетокот од мај е наведено дека индустриските нации имаат економски и технички можности да ја запрат можната климатска катастрофа . Но тие ќе мораат да реагираат бргу- се порачува во извештајот .