„Мобилком Австрија“ ја платил лиценцата во Македонија | Вести | DW | 27.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

„Мобилком Австрија“ ја платил лиценцата во Македонија

„Мобилком Австрија“ соопшти дека платил десет милиони евра за десетгодишна лиценца за трет мобилен оператор во Македонија. Дозволата по истекот, автоматски ќе биде обновена за уште десет години, соопшти компанијата. „Мобилком Австрија“ планира во земјата да вложи 70 милиони евра и да вработи двесте стручњаци. Новиот оператор треба да започне со работа во рок од шест месеци.