Мобилен стригар | Старт | DW | 25.03.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Мобилен стригар

Стригар е занимање за кое потребата во Германија е голема. Во земјата има само околу 20 мобилни стригари, кои работат на надница, односно платени се според бројот на истрижени овци. Тешка работа за околу 230 евра дневно.

Гледај видео 02:58
Now live
02:58 минути