Млада муслиманка во борба против „Исламска држава“ | Старт | DW | 31.12.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Млада муслиманка во борба против „Исламска држава“

Многу добро интегрирани муслимани во последно време се чувствуваат жртви на религиски предрасуди, кои некои нивни европски сограѓани ги создаваат врз основа на грозоморните злосторства на самопрогласената „Исламска држава“. Во име на соживотот, најхрабрите меѓу нив преземаат акција - како една млада муслиманка во Норвешка.

Гледај видео 03:00
Now live
03:00 минути