Мировните движења ги почнаа Велигденските маршеви | Вести | DW | 07.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Мировните движења ги почнаа Велигденските маршеви

Со демонстрации во Германија почнаа традиционалните Велигденски маршеви на мировните движења. Централна тема на акцијата годинава се мисиите на Бундесверот во странство,како и предупредувањата од војна против Иран и новото светско вооружување. До понеделник низ многу градови ширум Германија ќе се оддржуваат демонстрации.