Миризливото злато на Бугарија | Теми | DW | 12.07.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Миризливото злато на Бугарија

Од цветните листови на маслодајната роза (Rosa damascena) во Бугарија се дестилира најскапото етерично ружино масло во светот. Тоа е база за производство на најпознатите парфеми и еден литар чини околу 7.000 евра.

Гледај видео 02:00