Министрите верни на Моктада ел Садр се повлекоа од ирачката влада | Вести | DW | 16.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Министрите верни на Моктада ел Садр се повлекоа од ирачката влада

Влијателното политичко движење на шиитскиот свештеник Моктада Ел Садр се повлече од ирачката влада . Политичката групација на Ел садр утринава им нареди на шесте владини министри од нејзините редови да го напуштаат кабинетот на премиерот Нури Ел Малики , бидејќи како што истакна, тој одбива да претстави план за повлекување на странските трупи од Ирак . Движењето на Садр има 30 пратеници 275 – члениот ирачки парламент.