Милошоски оптимист за евро интеграцииите на Македонија | Вести | DW | 22.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Милошоски оптимист за евро интеграцииите на Македонија

*

Македонскито министер за надворешни работи Антонио Милошоски изрази оптимизам со оглед на интеграцијата на Македонија во Европската унија. Доколку реформите се случат во краток рок, ќе се зголемат и шансите Македонија да добие позитивен извештај од Европската комисија - смета Милошоски. Според македонскиот министер за надворешни работи 2007 е година на реформи а 2008 година на европски и евро атлански интеграции. Во однос на прашањето за добивање конкретен датум за преговори, Милошоски смета дека треба да се покаже воздржаност.