Милосрдната милионерка | Старт | DW | 07.07.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Милосрдната милионерка

ОЕЦД предупредува дека расте јазот меѓу сиромашните и богатите во светот. И во Германија е констатиран истиот тренд. Сепак, сиромаштијата во Германија е поинаква отколку во земјите во развој. Кристијан Прицелиус посети една милионерка во Баварија, која им помага на посиромашните луѓе. Таа вели: "Сакам да плаќам поголеми даноци, сѐ додека државата не се погрижи за порамномерна прераспределба.“

Гледај видео 03:29
Now live
03:29 минути