Меѓународната лига на хуманисти му доделува награда на Киро Глигоров | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Меѓународната лига на хуманисти му доделува награда на Киро Глигоров

*

Поранешниот македонски претседател Киро Глигоров денеска во Сараево треба да ја прими наградата на Меѓународната лига на хуманисти – Државник на столетието. Наградата се доделува како признание за неговиот придонес во изградбата на мирот и разбирање меѓу народните и државите.

Покрај поранешниот претседател Глигоров, добитници на ова високо признание се и поранешните претседатели на Чешка Вацлав Хавел и на Словенија Милан Кучан како и актуелниот хрватски претседател Стипе Месиќ.