Меѓународен ден на мирот | Вести | DW | 21.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Меѓународен ден на мирот

*

Денеска се одбележува меѓународниот ден на мирот на ОН. На овој ден насекаде во светот треба да има прекин на огнот и воздржување од насилство, а луѓето се повикуваат да чинат само добри дела. Во пораката на ОН денеска на сите луѓе во светот им се советува да „пропагираат мир на лично ниво“, односно да поминат еден обичен, мирен ден.