Меркел-Глобалните проблеми можат да се решат само со заеднички напори | Вести | DW | 15.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Меркел-Глобалните проблеми можат да се решат само со заеднички напори

*

Покрај темата Иран , Меркел и Путин во Визбаден разговараа за соработката меѓу Германија и Русија како на билатерален така и на глобален план. Канцеларката се заложи за јакнење на таа соработка , бидејќи големите глобални проблеми како и заканувачките меѓунарони конфликти можат да се совладаат само заеднички.

Меркел и Путин денеска разговарааа и за планираниот американски ракетен систем во источна Европа и ситуацијата на Косово.