Мерилин Монро - мит и муза | Сите содржини | DW | 01.06.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Мерилин Монро - мит и муза

На 1 јуни 1926 година, Норма Џин Бејкер алијас Мерилин Монро во Лос Анџелес ја здогледа светлината на денот. Нејзината прерана смрт претставуваше тажен крај на една извонредна кариера. Но сеќавањата останаа.

Прочитај го и ова