МВР го истражува случајот со шведскиот сипломат | Вести | DW | 09.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

МВР го истражува случајот со шведскиот сипломат

*

Македонската полиција ја продолжува истрагата за случајот со криумчарење луѓе од страна на шведски дипломат во Скопје и војници на КФОР од Косово. МВР соопшти дека во саботата шведскиот дипломат и војници од шведскиот контингент на НАТО со три џипови превезувале петмина членови на семејството Идризи од Косово кон скопскиот аеродром Алексдандар Велики од каде сакале да се упатат кон Шведска. Откако било утврдено дека немаат соодветни печати за влез во Македонија, тие биле вратени на преминот Блаце од каде избегале на косовска територија. На граничниот премин останал само дипломатот.