Мајка Тереза: Граѓанката на светот од Балканот | Сите содржини | DW | 03.09.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Мајка Тереза: Граѓанката на светот од Балканот

Родена во Скопје како Агнес Гонџа Бојаџиу, Мајка Тереза целиот свој живот им го посвети на сиромашните. Во Македонија, Албанија и Косово многу објекти потсетуваат на нејзиниот живот и работа.

Прочитај го и ова