Мачна вечер на насилство во Скопје | Старт | DW | 28.04.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Мачна вечер на насилство во Скопје

Телевизиските камери во Собранието снимија сцени на насилство досега невидени во историјата на парламентарната демократија на Македонија. Разгневените насилници меѓу демонстрантите од движењето „За заедничка Македонија“ нападнаа и повредија повеќе народни избраници и новинари, некои од нив и потешко.

Гледај видео 01:45