Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Мартин Шулц

Мартин Шулц е роден на 20 декември 1955 година во селото Хелрат, во западната Рајнска област. Во моментов е претседател на Социјалдемократската партија на Германија.

Шулц беше избран за претседател на СПД во март 2017 година, а пратеник во Бундестагот е по изборите во септември 2017 година. Претходно беше претседател на Европскиот парламент од 2012 до 2017 година, и член на парламентот од Германија од 1994 до 2017 година.

Покажи повеќе написи