Маневски ја демантира Дел Понте | Вести | DW | 05.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Маневски ја демантира Дел Понте

*

Македонија е подготвена да ги прифати хашките случаи, изјави денеска македонскиот министер за правда Михајло Маневски демантирајќи ги тврдењето на главната обвинителка Дел Понте на Трибуналот дека македонските судови не се подготвени за тоа. Маневски рече дека се работи на подготовката на кадрите и на способноста за примена на меѓународните норми, а веќе е обезбедена и соодветна судница за овие случаи.