Маневски за ДВ: нема да биде изоставен никој кој посегнал по државни пари | Вести | DW | 08.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Маневски за ДВ: нема да биде изоставен никој кој посегнал по државни пари

*

Македонскиот министер за правда Михајло Маневски во интервју за Дојче Веле изјави дека во „ борбата против корупцијата нема да биде изоставен никој кој посегнал по државните средства“. Коментирајќи ги последните случаи на апсења и обвинувања за корупција во Македонија, Маневски вели дека „пред уставот и законот сите луѓе се еднакви, без оглед на тоа на какви позиции биле и какви функции вршеле. Според министерот, нормално е да има отпори и приговори кога се преземаат конкретни активности, кои имаат и конкретни разултати.