Македонско собрание расправа за докомплетирање на судскиот совет | Вести | DW | 04.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонско собрание расправа за докомплетирање на судскиот совет

*

Во Собранието на Македонија во тек е постапката за докомплетирање на членови на Судскиот совет. Пратениците треба да се изјаснат за предложените кандидати за пополнување на преостанатите пет места во Судскиот совет. Судскиот совет инаку брои 15 членови, осум веќе се избрани од судската фела на непосредни избори, а министерот за правда и претседателот на врховниот суд на Македонија се негови членови по функција.