Македонско – португалски бизнис форум во Лисабон | Вести | DW | 10.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонско – португалски бизнис форум во Лисабон

*

Денеска и утре во Лисабон се оддржуваат македонско – португалски бизнис форум. На него ќе бидат презентирани инвестицоните потенцијали на Македонија. Формумот е во органиазција на министерството за економија, а на него учествуваат 14 компании од Македонија главно од областа на производство и дистрибуција на храна, произвдоство на индустриски пумпи, трговија, хотелиерство. Според најавите на форумот се очекува учество од над 30 португалски фирми. По завршување на официјалниот дел, македонските и португалските фирми ќе имаат можност да остварат меѓусебни средби.